file_copy

Izjava o privatnosti

Alfa Bit, obrt za usluge, vl. Alen Kulenović, Dr. Ive Stipčića 4, 44000 Sisak, OIB: 12738492800 (u daljnjem tekstu Kemija.hr) kao vlasnik i voditelj internetskih stranica www.kemija.hr poštuje Vašu privatnost i sigurnost Vaših osobnih podataka.

Privatnost naših korisnika izrazito nam je važna pa zaštitu Vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i činimo sve kako bismo sačuvali povjerljivost Vaših osobnih podataka. Ovom Izjavom o privatnosti želimo Vas upoznati s našim sigurnosnim mjerama. Zahvaljujemo Vam na Vašem vremenu koje ste odvojili da se upoznate s našom Izjavom o privatnosti. Molimo Vas da našu Izjavu o privatnosti povremeno provjerite s obzirom na moguće izmjene.

Izuzetno cijenimo što ste nam ukazali povjerenje i povjerili nam Vaše osobne podatke. Dat ćemo sve od sebe da ukazano povjerenje i zadržimo. To počinje s time da budemo sigurni da razumijete koje Vaše osobne informacije prikupljamo, zašto ih prikupljamo, kako ih koristimo i koja su Vaša prava u vezi tih informacija. S ovom Izjavom o privatnosti želimo Vas na jednostavan način upoznati sa svime navedenim, koristeći što je moguće manje stručnih tehničkih i pravnih pojmova.

1) Na što se odnosi ova Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na sve internetske stranice unutar domene www.kemija.hr i na sve informacije koje nam dajete koristeći te internetske stranice.

2) Koje informacije prikupljamo

Podrazumijeva se da Vam ne možemo pomoći da pronađete savršenu osobu za sebe s kojom će Vam proraditi kemija bez da znamo određene informacije o Vama. To se odnosi na Vaše osnovne podatke iz profila i Vašeg odabira kakvu osobu želite upoznati. Osim toga prikupljamo i informacije koje se generiraju prilikom korištenja internetskih stranica www.kemija.hr, na primjer kada ste se prijavili u sustav, koliko ste dugo bili prijavljeni, kao i informacije trećih strana, na primjer kada koristite Vaš račun s društvenih mreža da biste se prijavili. Ako želite više informacija, u nastavku ulazimo u detalje.

Informacije koje dobivamo od Vas

Kako biste se registrirali na internetskim stranicama www.kemija.hr te izradili svoj profil potrebno je da unesete neke svoje osobne podatke. Ti podaci su neophodni kako bi Vam naš algoritam mogao preporučiti idealne osobe. Neke od tih informacija mogu se smatrati „posebnima“ ili „osjetljivima“, primjerice podaci o Vašoj seksualnoj orijentaciji ili Vašim religijskim uvjerenjima. Mi ih prikupljamo jer smatramo da su Važni kako bi Vam preporučili idealnu osobu za Vas. Ukoliko unesete te podatke pristajete na našu obradu tih informacija. Također, prilikom izrade profila ili nakon toga možete dodati svoju fotografiju ili unijeti druge detalje o Vama kao što su pojedinosti o Vašoj osobnosti, načinu života i drugim detaljima o vama; ako unesete te podatke pristajete na našu obradu istih.

Ukoliko odlučite kupiti Premium članstvo, tada podatke o Vašoj kreditnoj ili debitnoj kartici (ako odaberete taj način plaćanja), obrađuje sustav AgentCash, mi ne obrađujemo te podatke.

Ako nas kontaktirate putem kontakt obrasca ili putem e-pošte, mi prikupljamo podatke koje ste nam pritom dali. Te podatke ponekad koristimo u svrhu edukacije i poboljšanja pružanja usluge.

Naravno, mi također obrađujemo i Vašu komunikaciju s drugim korisnicima, kao i sav sadržaj koji objavljujete na internetskim stranicama www.kemija.hr kao dio rada našeg sustava.

Informacije koje dobivamo od trećih strana

Osim informacija koje nam Vi izravno unesete koristeći ove internetske stranice, od trećih strana također ponekad dobivamo informacije o Vama, uključujući:

 • Ostali korisnici. Ostali korisnici ovih internetskih stranica nam mogu dati informacije o Vama, primjerice ako nas kontaktiraju vezano za Vas.
 • Društvene mreže. Ukoliko ćete koristiti prijavu putem računa društvenih mreža (Google ili Facebook računi) prilikom registracije ili prijave. Time ćete se poštedjeti toga da morate zapamtiti još jednu lozinku, ali i omogućiti društvenim mrežama da s nama podijele neke Vaše osobne podatke (primjerice ime i adresu e-pošte).
 • Ostali partneri.hr može zaprimiti o Vama podatke i od strane naših partnera, primjerice gdje se oglasi Kemije.hr objavljuju na partnerskim internetskim stranicama (u tom slučaju možemo zaprimiti informacije o Vama u sklopu informacija o uspješnosti promidžbene kampanje)

Informacije koje prikupljamo dok koristite ove internetske stranice

Kada koristite naše usluge, odnosno internetske stranice www.kemija.hr prikupljamo informacije o značajkama sustava koje ste koristili, načinu na koji ste koristili ove internetske stranice i uređajima koje ste koristili za pristup ovim internetskim stranicama. U nastavku ulazimo u detalje:

 • Informacije o korištenju. Prikupljamo informacije o Vašoj aktivnosti na ovim internetskim stranicama, na primjer kako ih upotrebljavate (datum i vrijeme kada ste se prijavili, značajke koje ste koristili, pretraživanja, klikovi i stranice koje su Vam prikazane, oglašavanje na koje kliknete) i na koji način stupate u komunikaciju s drugim članovima (primjerice korisnici s kojima komunicirate, vrijeme i datum komunikacije, broj poruka koje šaljete i primate).
 • Informacije o uređaju. Prikupljamo informacije o uređajima koje upotrebljavate za pristup ovim internetskim stranicama, uključujući: informacije o hardveru i softveru kao što su IP adresa, ID i tip uređaja, postavke i karakteristike specifične za uređaj i aplikacije, padovi aplikacija, ID-ovi oglašavanja (kao što su Googleov AAID i Appleov IDFA, koji su slučajno generirani brojevi koje možete resetirati u postavke uređaja), vrstu preglednika, verziju i jezik, operativni sustav, vremenske zone, identifikatore povezane s kolačićima ili druge tehnologije koje mogu jedinstveno identificirati vaš uređaj ili preglednik (npr. IMEI / UDID i MAC adresa);

Ukoliko pristanete, možemo prikupljati vaše fotografije (na primjer, ako želite objaviti fotografiju uz Vaš profil na ovim internetskim stranicama).

3) Kolačići i druge slične tehnologije prikupljanja podataka

Kemija.hr koristi i može dopustiti drugima da upotrebljavaju kolačiće i slične tehnologije (primjerice takozvane „web pratilice“ ili pikseli) kako bi prepoznali Vas ili Vaš uređaj koji koristite. Svakako pročitajte i našu Politiku kolačića koja je dio ove Izjave o privatnosti kako bi saznali više informacija o tome zašto ih koristimo (primjerice zbog autentifikacije, pohrane Vaših postavki, analize prometa i trendova na ovim internetskim stranicama, isporuke i mjerenja učinkovitosti marketinških kampanja, te kako bi Vam omogućili korištenje društvenih značajki), te kako bi saznali kako možete kontrolirati korištenje kolačića putem postavki preglednika i drugih alata.

4) Kako koristimo informacije

Glavni razlog zbog kojeg koristimo Vaše podatke je pružanje i poboljšanje usluga Kemije.hr. Osim toga Vaše podatke koristimo kako bi Vam pomogli zaštiti Vaše osobne informacije (primjerice od pokušaja neovlaštene prijave u sustav) te kako bi Vam prikazali oglase koji bi Vas mogli interesirati. Ako želite saznati više, u nastavku ćemo opisati i detalje, zajedno s primjerima:

Vaše informacije koristimo kako bi upravljali Vašim korisničkim računom i pružili Vam uslugu, to uključuje sljedeće

 • Izrada i upravljanje Vašim korisničkim računom
 • Pružanje korisničke podrške i odgovaranje na upite
 • Obrada narudžbi i aktivacija Premium opcija
 • Slanje računa za kupljene Premium opcije
 • Slanje obavijesti vezane za korištenje ovih internetskih stranica

Vaše informacije koristimo kako bi Vam pomogli u povezivanju s drugim korisnicima, to uključuje sljedeće:

 • Analiza Vašeg profila i profila drugih korisnika kako bi Vam predložili idealnu osobu
 • Prikazivanje Vašeg korisničkog profila drugim korisnicima

Vaše informacije koristimo kako bi Vam osigurali jednako korisničko iskustvo neovisno o uređaju kojeg koristite za pristup ovim internetskim stranicama, to uključuje sljedeće:

 • Povezivanje različitih uređaja koje koristite za pristup ovim internetskim stranicama kako bi Vam pružili jednako korisničko iskustvo neovisno o uređaju kojeg koristite. To radimo povezivanjem uređaja i podataka preglednika kojeg koristite, primjerice kada se prijavite na svoj korisnički račun na različitim uređajima ili pomoću djelomične ili potpune IP adrese, verzije preglednika i sličnih podataka o vašim uređajima kako bi ih mogli identificirati i povezati.

Vaše informacije koristimo kako bi Vam prikazali relevantne oglase i ponude, to uključuje sljedeće:

 • Administracija promotivnih ponuda, popusta i natjecanja
 • Izrada, prikazivanje i analiza sadržaja i oglasa koji su namijenjeni baš Vama na temelju Vaših interesa na ovim internetskim stranicama i na stranicama naših partnera
 • Komunikacija s Vama putem e-pošte ili društvenih mreža vezano za usluge za koje smatramo da bi Vas mogle zanimati

Vaše informacije koristimo za poboljšanje naših usluga, to uključuje sljedeće:

 • Upravljanje fokus grupama i anketama
 • Provađanje istraživanja i analiza korisnika radi poboljšanja usluga Kemije.hr (primjerice, možemo odlučiti promijeniti izgled ili funkcionalnost neke značajke internetskih stranica na temelju ponašanja korisnika)
 • Razvijanje novih funkcionalnosti (primjerice možda ćemo dodati novu funkcionalnost internetskim stranicama na temelju iskazanog interesa ili zahtjeva korisnika)

Vaše informacije koristimo kako bi spriječili, otkrili i uklonili pokušaje prijevara ili drugih nezakonitih ili neovlaštenih aktivnosti, to uključuje sljedeće:

 • Otkrivanje nedoličnog ponašanja na ovim internetskim stranicama
 • Analiza podataka kako bismo bolje razumjeli i osmislili protumjere protiv prijevara ili drugih nezakonitih ili neovlaštenih aktivnosti
 • Zadržavanje podataka vezanih uz otkrivene prijetnje kako bismo spriječili ponavljanje

Vaše informacije koristimo kako bi osigurali usklađenost sa zakonom, to uključuje sljedeće:

 • Pridržavanje svih zakona i propisa Republike Hrvatske
 • Pomaganje u provedbi zakona
 • Provedbu naših Uvjeta korištenja

Pri obradi Vaših podataka na način kako je gore navedeno, oslanjamo se na sljedeće pravne osnove:

 • Pružanje usluge Vama: većinu vremena, razlog zbog kojeg obrađujemo Vaše podatke je da izvršimo uslugu koju ste zatražili od nas. Primjerice, kada koristite Kemiju.hr kako biste pronašli idealnu osobu za sebe, pomoću Vaših podataka održavamo Vaš korisnički račun i profil kako bi bio dostupan ostalim članovima i kako bismo Vam mogli predložiti potencijalno idealne osobe za Vas.
 • Legitimni interes: Vaše podatke možemo koristiti tamo gdje postoji legitimni interes za to. Na primjer, Kemija.hr analizira ponašanje svojih korisnika dok koriste internetske stranice www.kemija.hr kako bismo poboljšali svoje usluge, predložili ponude za koje smatramo da Vas mogle zanimati te obrađujemo informacije u svrhu administracije, otkrivanje prijevara i druge pravne svrhe.
 • Privola: povremeno možemo tražiti Vaš pristanak za korištenje Vaših podataka za posebne i specifične razloge obrade podataka. Svoju privolu (pristanak) možete povući u bilo kojem trenutku na način da nas kontaktirate na adresu e-pošte navedenu na kraju ove Izjave o privatnosti.

5) Kako dijelimo informacije

Kako je cilj Kemije.hr pomoći Vam da pronađete idealnu osobu za sebe, u najvećem dijelu Vaše informacije dijelimo s ostalim korisnicima Kemije.hr. Uz to, vaše informacije dijelimo s pružateljima usluga koje koristimo kako bi internetske stranice mogle funkcionirati. U nastavku slijede detalji:

 • S drugim korisnicima. Vi dijelite svoje osobne informacije s drugim korisnicima Kemije.hr kada dobrovoljno otkrijete informacije o sebi koristeći Kemiju.hr (uključujući Vaš profil). Molimo Vas budite oprezni sa svojim osobnim podacima i dobro promislite odgovara li Vam da sadržaj koji unosite na Kemiju.hr bude javno dostupan jer niti Vi niti Kemija.hr ne može kontrolirati što drugi korisnici Kemije.hr rade s Vašim podacima nakon što ih podijelite.
 • S našim pružateljima usluga i partnerima. Koristimo usluge trećih strana da nam pomognu u upravljanju i poboljšanju usluga Kemija.hr. Navedene treće strane nam pomažu u različitim segmentima poslovanja, uključujući hosting podataka i održavanje, analitiku, brigu o korisnicima, marketing, oglašavanje i obradu plaćanja. Uz to, možemo dijeliti informacije s partnerima koji nam pomažu u oglašavanju naših usluga. Primjerice, ograničene informacije o Vama možemo podijeliti s partnerima u oglašavanju u kodiranom obliku koji je ljudima nečitljiv.
 • Kada to od nas zahtjeva zakon. Vaše podatke možemo otkriti zakonskim tijelima ako je to razumno potrebno kako bi se (i) pridržavali pravnog postupka kao što je sudski nalog ili nalog za pretres, policijska istraga ili drugi zakonski zahtjevi, te kako bi (ii) pomogli u sprečavanju ili otkrivanju kaznenih dijela (prema zakonu), ili (iii) za zaštitu sigurnosti bilo koje osobe.
 • Kako bi ostvarili svoja zakonska prava. Možemo podijeliti informacije: (i) ako bi otkrivanje ublažilo našu odgovornost u stvarnoj tužbi ili prijetnji tužbom, (ii) ako je potrebno za zaštitu naših zakonskih prava i zakonskih prava naših korisnika, poslovnih partnera ili drugih povezanih strana, (iii) kako bi istražili, spriječili ili poduzeli druge radnje u svezi s nezakonitim aktivnostima, sumnjom na prijevaru ili drugim nepravilnostima.
 • Uz Vašu privolu (pristanak) ili na Vaš zahtjev. Možemo od Vas zatražiti privolu (pristanak) za dijeljenje Vaših podataka s trećim stranama. U svakom takvom slučaju jasno ćemo Vam objasniti zašto želimo dijeliti te informacije.

Možemo koristiti i dijeliti neosobne podatke (informacije koje same po sebi ne identificiraju tko ste, kao što su informacije o uređaju, opće demografske podatke, opći podaci o ponašanju, geolokacija u neidentificiranom obliku), kao i osobne podatke u kodiranom, ljudima nečitljivom obliku, pod bilo kojom od gore navedenih okolnosti. Te podatke možemo dijeliti s trećim stranama (posebno s oglašivačima) kako bismo razvili i isporučili ciljane oglase za naše usluge na internetskim stranicama trećih strana, te analizirali i izvješćivali o oglasima koji Vam se prikazuju. Te podatke možemo kombinirati s dodatnim neosobnim informacijama ili osobnim podacima u kodiranom, ljudima nečitljivom obliku prikupljenom iz drugih izvora. Više informacija o korištenju kolačića i sličnih tehnologija možete pronaći u našoj politici kolačića koja je dio ove Izjave o privatnosti.

6) Vaša prava

Nastojimo da imate potpunu kontrolu nad svojim podacima koje ste nam ustupili, stoga na raspolaganju imate sljedeće alate po prijavi u sustav:

Alati za pristup i ažuriranje, svim Vašim podacima možete pristupiti po prijavi u sustav i iste možete ažurirati. Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih za način na koji možete pristupiti Vašim informacijama ili iste ažurirati, kontaktirajte nas na info@kemija.hr

Brisanje: svoj račun možete izbrisati korištenjem odgovarajuće opcije koja Vam je dostupna po prijavi u sustav.

Pravo uvida, imate pravo zatražiti od nas da Vam dostavimo kopiju svih podataka koje imamo o Vama, dovoljno je da nas kontaktirate na info@kemija.hr

Ažuriranje podataka, ukoliko smatrate da su informacije o Vama koje imamo netočne i želite ih ažurirati ili želite brisanje svih podataka koje imamo o Vama, dovoljno je da nas kontaktirate na info@kemija.hr

7) Kako čuvamo Vaše podatke

U kontekstu spremanja ili obrade podataka korisnika na drugi način, Kemija.hr primjenjuje odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila neovlaštena ili na drugi način nezajamčena obrada. Takve mjere podvrgnute su redovitoj kontroli i po potrebi se mijenjaju. To se također primjenjuje i na treće osobe zadužene za vođenje sustava s kojima Kemija ima sklopljen ugovor o zaštiti privatnosti podataka.

Svi podaci internetskih stranica Kemije.hr nalaze se na serverima u Republici Hrvatskoj, tvrtka zadužena za održavanje i sigurnost servera je tvrtka IT SOFT d.o.o. koja se obvezala čuvati sve podatke kao poslovnu tajnu u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka.

8) Sigurnost prijenosa podataka

Svi podaci koje unesete na našoj internetskoj stranici zaštićeni su korištenjem SSL certifikata. Koristeći SSL, komunikacija browsera s web serverom je enkriptirana te osigurava trenutačno najviši nivo sigurnosti.

9) Koliko dugo čuvamo Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke čuvamo onoliko dugo koliko nam je to potrebno za legitimne poslovne svrhe i kako je dopušteno primjenjivim zakonom.

U praksi brišemo ili anonimiziramo vaše podatke nakon brisanja vašeg računa ili nakon dvije godine neprekidne neaktivnosti, osim ako:

 • moramo čuvati osobne podatke kao dokaz naše usklađenosti s mjerodavnim zakonom (na primjer, evidencija suglasnosti s našim Uvjetima, Pravilima o privatnosti i drugim sličnim pristankom čuva se pet godina)
 • postoji neriješeno pitanje, zahtjev ili spor koji od nas zahtijeva da zadržimo relevantne informacije dok se ne riješi
 • se informacije moraju čuvati za naše legitimne poslovne interese, primjerice za sprečavanje prijevara i povećanje sigurnosti korisnika. Na primjer, možda će se morati čuvati informacije kako bi se spriječilo da korisnik kojemu je zabranjen pristup zbog nedoličnog ponašanja ili nekog drugog opravdanog razloga (navedenog u Uvjetima korištenja) otvori novi račun.

Molimo Vas da uvažite sljedeće: iako je naš sustav osmišljen i dizajniran za izvršavanje procesa brisanja podataka u skladu s gore navedenim smjernicama, ne možemo jamčiti da će svi podaci biti izbrisani u određenom vremenskom okviru zbog tehničkih ograničenja.

10 ) Djeca

Usluge Kemije.hr namijenjene su i ograničene na korisnike starije od 18 godina. Ne dopuštamo registraciju osobama mlađim od 18 godina i svjesno ne prikupljamo osobne podatke osoba mlađih od 18 godina. Ako sumnjate da je određeni korisnik mlađi od 18 godina, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-pošte na info@kemija.hr kako bi poduzeli odgovarajuće korake.

11) Profiliranje i automatsko donošenje odluka

Što je automatizirano donošenje odluka i profiliranje?

Europska regulativa za zaštitu osobnih podataka GDPR daje sljedeće definicije:

 • Automatizirano pojedinačno donošenje odluka: donošenje odluke o pojedincu isključivo automatiziranim sredstvima (tj. samo upotrebom računala i algoritama, bez ljudskog sudjelovanja u procesu odlučivanja);
 • Profiliranje: procjena određenih stvari o pojedincu, uključujući interese, preferencije ili ponašanje, putem automatizirane obrade osobnih podataka (npr. upotreba računala i algoritama za određivanje nečijih interesa na temelju njegovog ili njezinog ponašanja na Internetu).

Kako Kemija.hr koristi automatsko donošenje odluka i profiliranje

Automatsko donošenje odluka i profiliranje čine srž sustava Kemije.hr koji Vam omogućava da Vam pomognemo pronaći idealnu osobu. Bez tih funkcionalnosti ne bismo Vam mogli pomoći pronaći idealnu osobu.

Automatsko donošenje odluka i profiliranje koristimo iz sljedećih razloga:

Da bi Vam omogućili da se povežete s idealnom osobom

Koristimo informacije koje nam Vi i drugi korisnici pružate (kao što je vaš profil), zajedno s podacima koje prikupljamo putem korištenja naših usluga kako bismo mogli iskoristiti naš algoritam i preporučiti Vam najkompatibilniju osobu, na temelju brojnih kriterija, uključujući stvari za koje ste nam rekli (ili smo primijetili) da vam se sviđaju, zajedničke interese i lokaciju. Naravno, koristimo isti proces kako bismo Vas preporučili drugim korisnicima.

Da bi Vam prikazali oglase i ponude koje su Vam relevantne

Koristimo informacije o Vama kako bismo Vam pokazali korisne i relevantne oglase na i izvan naših internetskih stranica te izmjerili učinkovitost tih oglasa. Također koristimo informacije o Vama za isporuku ponuda i popusta prilagođenih Vašem profilu.

Kako bi osigurali Vašu sigurnost i sigurnost sustava

Koristimo automatizirano donošenje odluka i profiliranje kao dio naših administrativnih aktivnosti, te kako bi osigurali sigurnost naših korisnika tako što na taj način olakšavamo sprječavanje nezakonitih i neovlaštenih radnji te brzo i učinkovito otkrivanje i uklanjanje tih radnji ukoliko se dogode.

Ova obrada može imati značajan utjecaj na korisnike za koje se utvrdi da provode nezakonite ili neovlaštene aktivnosti, uključujući suspenziju i zatvaranje računa, ne dovodeći u pitanje druge pravne radnje koje bismo mogli poduzeti.

12) Promijene Izjave o privatnosti

Stalni razvoj Interneta zahtijeva povremene prilagodbe naše izjave o privatnosti pa pridržavamo pravo izmjena iste kada je to potrebno.

13) Kontakt:

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili sugestija ili smatrate da Vam je povrijeđeno neko pravo, molimo Vas da nam se javite putem e-pošte na info@kemija.hr ili na adresu: Alfa Bit, vl. Alen Kulenović, Dr. Ive Stipčića 4, 44000 Sisak, kontakt osoba je Alen Kulenović

Učitavanje u tijeku