file_copy

Uvjeti korištenja

Internetska stranica na domeni www.kemija.hr u vlasništvu je i njome upravlja ALFA BIT, obrt za usluge, vl. Alen Kulenović, Sisak, Dr. Ive Stipčića 4, OIB: 12738492800 (u daljnjem tekstu Kemija.hr). Interaktivna usluga koju Kemija.hr pruža putem internetske stranice www.kemija.hr sastoji se od pružanja informacijskih usluga, obrade podataka i provođenja financijskih transakcija. Sve internetske stranice unutar domene www.kemija.hr ulaze u pojam i odnose se na pojam „internetske stranice“. Uvjeti korištenja odnose se na korištenje internetskih stranica od strane korisnika.

Svoju upoznatost i suglasnost s ovdje iznesenim Uvjetima korištenja izjavljujete svakim daljnjim korištenjem ovih internetskih stranica. Isto tako svakim daljnjim korištenjem pristajete na korištenje internetskih stranica sukladno tim uvjetima.

Molimo Vas da ne posjećujete ove internetske stranice, odnosno da se ne služite ovim internetskim stranicama ako iz nekog razloga ne prihvaćate ovdje navedene uvjete korištenja i pravila ili se s istima ne slažete.

Korisnik je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki koje se pojavljuju i kreiraju pri korištenju usluga koje pruža Kemija.hr. Također, korisnik je upoznat i suglasan s činjenicom da pri korištenju internetskom mrežom ponekad može doći do tehničkih problema pri funkcioniranju iste, a s time i do prekida usluga. Takvi i slični događaji su izvan mogućnosti kontrole od strane Kemije.hr, pa iz toga razloga Kemija.hr ne može biti odgovorna za bilo kakav gubitak podataka ili kakav drugi događaj do kojeg može doći za vrijeme pružanja usluga od strane Kemije.hr.

Korisnik je suglasan da je korištenje internetskih stranica www.kemija.hr isključivo na njegovu odgovornost. Kemija.hr kao ni jedna treća osoba povezana s njom ne mogu ni na koji način jamčiti da korištenje ove internetske stranice neće biti prekinuto ili bez pogrešaka, niti mogu jamčiti za posljedice korištenja ove internetske stranice ili točnost, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije dane preko ovih internetskih stranica. Korisnik se slaže i potvrđuje da Kemija.hr nije odgovorna za neprikladno ili protuzakonito ponašanje drugih korisnika ili trećih strana te da je rizik od eventualnih šteta nastalih kao rezultat navedenog u potpunosti na korisniku. Izjava o odgovornosti odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, brisanjem, prekidom, računalnim virusom, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, raskidom ugovora, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Kemija.hr ili druga fizička ili pravna osoba uključena u stvaranje, proizvodnju i distribuciju ove internetske stranice nisu odgovorni ni za kakvu štetu nastalu kao posljedica korištenja ili nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica. Korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje ovih internetskih stranica te sve sa tim povezane troškove. Kemija.hr nije odgovorna za bilo kakva oštećenja opreme korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih internetskih stranica.

Kemija.hr zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, Kemija.hr može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, može promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te može promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Kemija.hr zadržava pravo u svakom trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Uvjeta korištenja internetske stranice i / ili Izjavu o povjerljivosti podataka.

Kemija.hr zadržava pravo da, prema vlastitom nahođenju, odbije daljnji ili kontinuirani pristup internetskim stranicama bilo kojem korisniku, uključujući, bez ograničenja, bilo kojeg korisnika za kojeg Kemija.hr utvrdi da je prekršio bilo koji aspekt ovih Uvjeta korištenja.

Ove internetske stranice nisu namijenjene osobama mlađim od 18 godina. Ako ste mlađi od 18 godina, niste ovlašteni koristiti ove internetske stranice i nećete imati pristup funkcionalnostima Kemije.hr koje bi vam omogućile da nam pružite informacije ili da podijelite informacije s drugim korisnicima Kemije.hr.

Kemija.hr Vam izričito napominje da budete izuzetno oprezni vezano za davanje svojih osobnih informacija drugim korisnicima ovih internetskih stranica. Kemija.hr ne provjerava kriminalnu prošlost svojih korisnika niti provjerava istinitost podataka koje korisnici unesu.

Sigurnost naših korisnika nam je izuzetno važna. Priroda internetskih stranica www.kemija.hr potiče dijeljenje osobnih informacija korisnika s drugim korisnicima. Kemija.hr ne može jamčiti i ne jamči da je sigurno da ostvarite kontakt uživo s drugim korisnicima ovih internetskih stranica. Upozoravamo Vas, trenutno razvijena tehnologija, koja nam je svima dostupna, omogućava korisnicima Interneta da saznaju osobne podatke kao i lokaciju drugih korisnika s vrlo malo informacija. Primjerice, ponekad je moguće saznati adresu određene osobe jednostavnim unosom njezinog imena i prezimena u internetsku tražilicu. Iz tog razloga, napominjemo Vam da budete izrazito oprezni prilikom komuniciranja s drugim korisnicima ovih internetskih stranica, a naročito prilikom razmijene osobnih podataka.

Ukoliko smatrate da Vas određeni korisnik ovih internetskih stranica uznemirava ili na bilo koji drugi način koristi Vaše osobne podatke u nezakonite svrhe, svakako Vas potičemo da obavijestite policiju o tome te da nas kontaktirate kako bismo mogli poduzeti odgovarajuće mjere i zabraniti tom korisniku pristup internetskim stranicama www.kemija.hr

Obveza i dužnost korisnika je da koristi internetske stranice www.kemija.hr isključivo u skladu s propisima Republike Hrvatske, kao i s općim moralnim i etičkim načelima.

Korištenjem internetskih stranica www.kemija.hr slažete se i pristajete da ćete koristiti osobne informacije drugih korisnika na odgovoran i zakonit način. Nadalje, pristajete na to da niti jedan osobni podatak drugih korisnika internetskih stranica www.kemija.hr nećete koristiti bez izričite prethodne suglasnosti korisnika koji Vam je dao takve informacije.

Korištenjem internetskih stranica www.kemija.hr od strane korisnika smatra se da je korisnik suglasan da sva komunikacija i interakcija koja se odvija putem internetskih tih stranica mora biti u skladu s ovim Uvjetima korištenja. Korisnici ne smiju putem ovih internetskih stranica objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji način nikakve materijale čijim sadržajem se na bilo koji način krše prava drugih, primjerice, sadržaj koji je uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost itd., kao ni materijale nezakonitog sadržaja i forme. Kemija.hr zadržava diskrecijsko pravo da sama ocijeni je li došlo do povrede obveza od strane korisnika. Korisnik ne smije bez prethodnog pismenog odobrenja Kemije.hr objavljivati, prenositi ili učiniti dostupnima na bilo koji način bilo sadržaj sa internetskih stranica www.kemija.hr

Koristeći internetske stranice www.kemija.hr potvrđujete da ste upoznati da sve informacije koje unesete putem ovih internetskih stranica potencijalno mogu biti javno dostupne. Vi ste odgovorni da zaštitite i ne dijelite svoje važne i osobne informacije. Kemija.hr nije odgovorna za zaštitu informacija koju korisnici unesu na internetske stranice www.kemija.hr Koristeći internetske stranice www.kemija.hr korisnik se slaže da je su sve unesene informacije i međusobna komunikacija korisnika ovih internetskih stranica javne, a ne privatne prirode, i da stoga djelatnici Kemije.hr imaju pravo nadzora nad komunikacijom korisnika unutar internetskih stranica www.kemija.hr bez njihovog znanja i izričitog dopuštenja. Kemija.hr nije odgovorna za informacije koje korisnici unesu na internetske stranice www.kemija.hr. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje te unos sadržaja kojim se na bilo koji način krše prava drugih, koji narušava ili ugrožava privatnost itd., kao ni materijale nezakonitog sadržaja i forme. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Svakako pročitajte i našu Izjavu o privatnosti koja je dio ovih Uvjeta korištenja.

Kemija.hr ulaže velike napore i koristi sve industrijske standarde kako bi sigurnost unesenih podataka bila na najvećem mogućem nivou. Međutim, savršena sigurnost podataka na Internetu nije moguća. Kemija.hr ne može jamčiti i ne jamči da bilo koje informacije koje korisnici unesu na internetske stranice www.kemija.hr neće postati javno dostupne ni pod kojim okolnostima.

Kao korisnik internetskih stranica www.kemija.hr slažete se da ćete izraditi samo jedan jedinstveni korisnički profil. Izrada više od jednog korisničkog profila je izričito zabranjena. Ukoliko korisnik za sebe izradi više od jednog korisničkog profila, taj čin predstavlja kršenje ovih Uvjeta korištenja i takvom će korisniku biti zabranjen pristup ovim internetskim stranicama.

Kao korisnik internetskih stranica slažete se da će Vaše korištenje ovih internetskih stranica biti isključivo u svrhu vjerodostojnog traženja odnosa. Zabranjena je upotreba ovih internetskih stranica u bilo koju drugu svrhu, na primjer ne smijete koristiti ove internetske stranice kako bi sastavili bilo kakva izvješća (statistička ili sl.) o korisnicima ovih internetskih stranica. Svaka objava bilo kakvih izvješća o korisnicima ovih internetskih stranica je strogo zabranjena. Kemija.hr može ponekad u svrhu testiranja rada sustava kreirati testne profile kako bi se pratio rad sustava.

Internetske stranice www.kemija.hr mogu se koristiti samo u privatne svrhe, svako korištenje u poslovne svrhe strogo je zabranjeno. Pravnim osobama zabranjeno je korištenje ovih internetskih stranica u bilo koju svrhu.

Kao korisnik ovih internetskih stranica slažete se i pristajete na primanje poruka putem e-pošte od strane Kemije.hr. Takve poruke mogu biti administrativne obavijesti, obavijesti o promijeni usluge, obavijesti vezane za međusobnu komunikaciju članova ovih internetskih stranica, te poruke koje sadrže komercijalne ponude ili promocije od strane Kemije.hr ili naših partnera. Korisnici unutar svog korisničkog profila mogu regulirati kakvu vrstu poruka žele dobivati putem e-pošte.

Premium članstvo

Korištenje internetskih stranica www.kemija.hr je besplatno, no ako želite iskoristiti napredne mogućnosti i kupiti uslugu Premium članstva, primjenjuju se sljedeći uvjeti. Putem internetskih stranica www.kemija.hr korisnici mogu kupiti premium članstvo u periodu od 30, 60 ili 90 dana.

Plaćanje

Plaćanje je moguće putem:

  • uplate na račun (na šalteru pošte, Fine, banke ili Internet bankarstvom),
  • ili kupovinom putem kartica (AMEX, Visa, Maestro ili MasterCard)

Ukoliko odaberete plaćanje putem uplate na račun, Premium članstvo će Vam biti aktivirano nakon što uplata bude vidljiva. Ukoliko platite karticom, Premium članstvo bit će odmah aktivirano. Potvrda o narudžbi i kupovini bit će Vam poslana putem e-pošte. Račun za kupljenu uslugu također će Vam biti poslan putem e-pošte na e-mail adresu koju ste koristili prilikom registracije na Kemiju.hr

Sigurnost plaćanja

Za plaćanje karticama koristimo AgentCASH sustav. AgentCASH osigurava potpunu tajnost vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u AgentCASH platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od vašeg web preglednika do banke koja je izdala karticu. Naša web stranica nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima AgentCASH sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pritom potpuno sigurnima. Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. AgentCASH zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. AgentCASH sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unapređuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom vaših kartičnih podataka.

Jednostrani raskid ugovora

Ukoliko korisnik kupi uslugu Premium članstva, u roku od 14 dana od aktivacije Premium članstva ima pravo na jednostrani raskid ugovora. Novac uplaćen za Premium članstvo bit će uplaćen na račun korisnika u roku od 30 dana od zaprimanja zahtjeva. Obrazac u .pdf formatu možete preuzeti ovdje. Ispunjen obrazac pošaljite nam putem e-pošte na adresu info@kemija.hr. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Prigovori i sugestije

Ukoliko imate bilo kakav prigovor ili sugestiju možete nam iste uputiti putem pošte na adresu Alfa Bit, vl. Alen Kulenović, Dr. Ive Stipčića 4, 44000 Sisak, ili putem e-pošte na adresu: info@kemija.hr

Otvaranjem korisničkog računa (registracijom) na internetskoj stranici www.kemija.hr smatra se da je korisnik u cijelosti pročitao, razumio i prihvatio ove Uvjete korištenja i Izjavu o privatnosti.

Učitavanje u tijeku